Ingrediente
- 1.5 kg carne tocata mixta [porc+ vita ]
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta rosie de ardei
- 2 oua
- 2 legaturi de patrunjel
- 2 linguri pesto genovese [ cu busuioc ]
- 2 linguri condimente asiatice
- 4 linguri pesmet .
- 4 linguri lapte
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu .
Puneti carnea intr-un bol mare .
Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea .
Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute .
Amestecati pana obtineti o pasta omogena .
Formati chiftele de marimea dorita pe care le aplatizati intre palme si le prajiti in ulei incins [ ale mele erau cat jumatate de palma , au incaput 4 in tigaie la prajit ].
Daca nu eram presata de timp le coceam la cuptor pe folie de hartie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea uriasa a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|