Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
25 Iul 2016 | 4430 vizualizari
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Provocarea Weekend cu spor,inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!! Această lună e găzduită de sensibila LauraMariaDin, cu al ei blog, http://lauradin.blogspot.ro/ , unde ne-a oferit o gamă variată de apertive, mâncăruri cu carne și dulciuri ;)   Cum poate deja m-ați remarcat, eu sunt fan aperitive, n-am puutu rata acest aperitiv tare fain și pe gustul tuturor ;) Am plecat de la idee Laurei, dovlecei pane cu sos tzatziki ;) Sper să fie ok ? E cam tot pe acolo :D 

Ingrediente

  • Dovlecei cca. 800 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
  • PENTRU SOS:
  • Smântână cca. 4-5 linguri,
  • Castravete proaspăt 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Telemea de oaie rasă cca. 1 lingură.

Mod de preparare

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D )

Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr  sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei pane cu sos de branza

Postat de Bucataras

Dovlecei pane cu sos de branza

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 22:51
Bune!
la 25.07.2016, 22:59
Mă înscriu la o porție!
la 25.07.2016, 23:05
bune bune
la 26.07.2016, 00:14
Vrem !!!!
la 26.07.2016, 09:25
Foarte bune

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking