Ingrediente
- Dovlecei cca. 800 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
- Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
- Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
- PENTRU SOS:
- Smântână cca. 4-5 linguri,
- Castravete proaspăt 1 bucată medie,
- Usturoi 2 căței,
- Telemea de oaie rasă cca. 1 lingură.
Mod de preparare
Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D )
Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|