Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
2 Dec 2017 | 2918 vizualizari
Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 240 grame carne tocata de vita
  • 4 tulpini patrunjel
  • 400 grame rosii in bulion
  • 2 ardei rosii
  • 2 oua
  • 500 grame cartofi mici
  • 60 grame valeriana
  • 5 lingurite mustar
  • 1500 ml supa clara de vita (se poate obtine din concentrat)
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura unt
  • 1/2 lingurita miere
  • sare/ piper

Mod de preparare

Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici.

Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale. 

Se modeleaza compozitia in 8 chiftele. 

Cartofii se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu sare, 20 de minute.

Se incalzeste supa de vita intr-o cratita de marime medie. Se adauga chiftele si se fierb 5 minute. 

Restul de ceapa se caleste in unt 2-3 minute, la foc mare, se adauga faina si se mai gateste 1 minut. Se adauga 6 linguri din supa de vita in care au fiert chiftele si se amesteca bine cu un tel. Se adauga apoi rosiile tocate impreuna cu sucul in care au fost conservate si jumatate din cantitatea de ardei. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se lasa 5-6 minute sa fiarba la foc mic.

Se adauga chiftelele in sosul de rosii si se amesteca cu grija.

Se amesteca restul de mustar cu mierea, uleiul de masline si sare si piper. Se adauga peste valeriana si restul de ardei si se amesteca bine.

Se servesc cartofii fierti cu salata de valeriana si chiftelele in sos de rosii si ardei, presarate cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita cu carne de vita

Postat de Dya

Tocanita cu carne de vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2017, 13:21
la 02.12.2017, 13:29
bune
la 02.12.2017, 14:21
la 02.12.2017, 21:30
Ce preparat gustos!
la 02.12.2017, 21:47
super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking