Ingrediente
- Chiftele:
- 400 g carne tocata amestec
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- un ou
- 2 felii de paine inmuiate in lapte rece
- faina pentru pudrat (optional)
- sare si piper dupa gust
- Sos:
- 2 linguri mari de smantana
- 1 lingura mare kethcup
- 1/2 cana ml apa
- sare si piper
- 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
- Garnitura:
- 800 grame cartofi mici
Mod de preparare
Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.
Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de porc le pot pudra prin faina, pentru a nu se desface chifelele) impreuna cu cartofii.
Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade.
Intre timp pregatim sosul, amestecam toate ingredientele, radem nucsoara, potrivim de sare si piper. Scoatem tava din cuptor, adaugam sosul si dam din nou la cuptor pentru 20 minute.
Se serveste cu marar tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|