Chiftele cu sos sub capac de piure

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
8 Apr 2019 | 2587 vizualizari
Chiftele cu sos sub capac de piure

Un fel principal satios, pe gustul Zmeisorilor! ;) 

Ingrediente

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Pentru piure:
  • cartofi cca. 1000 g,
  • apa cca. 3000 m,
  • sare de mare 1 lingura,
  • smantana 3-4 linguri,
  • unt 50 g.

Mod de preparare

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua. Se formeaza chiftelute medii ce se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici:https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete, bulionul (rețeta aici: https://retete.panacris.ro/recipes/bulion-din-rosii

plus adaosul de apă.

Într-un vas termorezistent se pune sosul de mai sus, chiftelele şi se acopera cu piureul, se da la copt cca. 20 minute la 180 grade in cuptorul preincins.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos sub capac de piure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de sufletista

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...

Citeste continuarea

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2019, 20:35
Ce-mi place cum arată...!
la 08.04.2019, 20:40
Ce mancare gustoasa trebuie sa fi fost!
la 08.04.2019, 20:48
Trebuie sa si muncesc ca sa gasesc chiftelele ?
la 08.04.2019, 20:49
Sa sti ca a fost Rahela>D S-a epuizat instant Nu prea am prins poze de prezentare finala, artistice )
la 08.04.2019, 20:56
Daaa, bune! Si eu prepar asa din cand in cand si le place baietilor

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking