Chiftele cu ton

Postat de rocsi_1612 in Peste
30 Noi 2014 | 11130 vizualizari
Chiftele cu ton

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai diversific retetele cu peste pentru ai mei, pentru ca le place mult, dar vor mai mereu sa fie pregatit altfel. Am ales de aceasta data sa fac niste chiftelute, usor crocante la exterior, aromate, potrivite atat pentru mesele in familie dar si atunci cand aveti invitati. Vi le recomand cu drag.

Ingrediente

  • 1 conserva cu ton bucati in ulei (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet

Mod de preparare

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.
Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingem putin ulei.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.
Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Postat de rocsi_1612

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti...

Citeste continuarea

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2014, 22:49
delicioase
la 30.11.2014, 22:52
arata tare bine!
la 30.11.2014, 22:58
Si eu am zis ca fac
la 30.11.2014, 23:01
cred ca sunt tare bune
la 30.11.2014, 23:03
O bunatate !

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking