Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
17 Oct 2015 | 2678 vizualizari
Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

Ingrediente

  • Pentru chifetele
  • 250 grame carne tocata de miel, degresata
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1/2 lingura miere
  • 15 grame fistic
  • Pentru salata:
  • 1/2 salata
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 masline Kalamata cu samburi
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 20 grame branza feta
  • 1/4 lamaie
  • sare
  • Pentru couscous
  • 1/2 cana couscous integral
  • 1/4 legatura menta proaspata
  • 1/4 chili
  • sare
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • 2 pita

Mod de preparare

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se acopera cu o farfurie/capac.

Se taie salata in sferturi si se aseaza pe un platou. Se dau ceapa si castavetele pe razatoarea mare si se amesteca cu sare intr-un bol. Cu ambele maini se scurg de excesul de apa si se adauga peste salata. 

Se aseaza rosiile taiate si maslinele fara samburi pe platou. 

Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si putina sare si se toarna peste salata. Se presara branza feta deasupra.

Se sfarama fisticul cu ajutorul unui mojar. Se preasara peste chiftele, impreuna cu cimbrul si miere, se scutura tigaia pana cand chifetele devin lucioase si se iau de pe foc. 

Se incalzesc pitele cateva minute intr-o tigaie fara ulei.

Se amesteca couscousul si se oneaza cu frunze de menta. 

Se servesc chiftelele cu pita, salata, couscous si felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de miel cu fistic in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 21:36
la 17.10.2015, 21:49
mielul imi place si fisticul,dar separat,nu stiu cum sunt impreuna...
la 17.10.2015, 22:18
la 17.10.2015, 22:57
la 18.10.2015, 11:14

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking