Ingrediente
- 800 g de file cod decongelat si lasat la scurs
- 1 ou mare
- 1 cartof mare dat prin razatoarea mica si scurs de lichid
- 1lingura cu varf maioneza sau 3 linguri unt topit
- 1 ceapa mare data prin razatoarea mica
- cateva fire ceapa verde tocata (optional)
- marar tocat ( optional)
- sare si piper dupa gust.
- pentru pane
- 2 linguri faina alba
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura malai
Mod de preparare
Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron.
Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata.
Lasam minim 30 minute, apoi formam chiftelele, le tavalim prin compozitia din faina alba, pesmet si malai, scuturam de surplusul de faina si prajim chiftelele la foc iute, pana devin aurii.
Se scot si se pun pe un prosop absorbant.
Se servesc cu sos picant sau cu ce va place, atat ferbinti, cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|