Ingrediente
- 1 kg pulpa sau fleica de porc
- 2 galbenusuri de ou
- 2 felii de paine (eu prefer si-un pic de gris)
- usturoi cat doriti (eu , mult)
- patrunjel frunze
- marar frunze
- sare
- piper
- ulei
- faina
- lapte
Mod de preparare
Carnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca frunzele aromatelor si se alatura amestecului ; se adauga galbenusurile , usturoiul trecut prin presa , nu prin masina de tocat , ca-si schimba gustul . Se adauga si feliile inmuiate-n lapte , dar bine stoarse si se amesteca cu sarg , ptr a face prietene toate ingredientele . Se lasa la odihna compozitia , pret de juma' de ora , timp in care mai trageti un ochi pe la retetele bucatarasilor . Se modeleaza chiftelele dupa dorinta , se dau prin faina pe ambele parti si se prajesc in ulei incins (iete , asta nu-mi place mie ... uleiul incins , dar daca la cuptor nu ies asa gustoase ... zic io) . Se consuma cat sunt inca fierbinti si de preferinta GOALE , fara paine .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|