Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi

Postat de merisor67 in Ton
24 Iul 2015 | 4355 vizualizari
Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi

Sosul acesta e un deliciu, cu rosii intregi decojite si pastrate in suc de rosii, de la Sun Food Fructe si Legume si asezonat cu ceapa usor caramelizata si usturoi, te lingi pe degete de placere. :) Dar nici chiftelele cu ton si ciuperci nu-s mai prejos, deci, in concluzie combinatia aceasta este grozava, merita incercata si repetata.

Ingrediente

  • 18 chiftele de ton cu ciuperci
  • 1 cutie rosii intregi decojite, in suc de rosii
  • 5 graunti de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • un praf piper
  • 2-3 frunze proaspete, de busuioc
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb demisec(200 ml)

Mod de preparare

Reteta de chiftele am prezentat-o aici.

Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.

Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul.

Presaram putina sare si piper, apoi adaugam rosiile si dupa 5 minute vinul.

Acoperim vasul si lasam sosul sa scada usor, apoi il gustam si il mai asezonam cu sare, adaugam chiftelele, busuiocul taiat marunt si  mai lasam vasul pe foc maxim 10 minute.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare delicioasa, iar servita in farfuriile de la Sun Food Fructe si Legume iti da acea stare de "BE Happy" :))))

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose Muffins cu ton

Postat de ctlina

Briose Muffins cu ton

Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati rosia in cubulete. In bolul robotului puneti tonul cu sucul lui si amestecati. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati sa amestecati....

Citeste continuarea

Rulada cu ton

Postat de MotanLaOale

Rulada cu ton

Tonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2015, 15:06
Pffff ce bun trebuie sa fie! As manca acum o portie!
la 24.07.2015, 15:09
Si eu as vrea...
la 24.07.2015, 15:13
Mire, te-as invita la masa, vii?
la 24.07.2015, 15:13
Aletta
la 24.07.2015, 15:20
O bunatate!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking