Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt.
Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească.
Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește (sau se dă prin răzătoarea fină).
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea fină.
Se pune carnea tocată într-un bol și se adaugă: oul, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a prăjit, usturoiul mărunțit, morcovul răzuit, sarea, piperul, mărarul, bicarbonatul de sodiu și făina albă.
Se amestecă bine ingredientele, până la omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se trece prin făină, se modelează și se pune chifteluța pe planșeta înfăinată.
Se procedează la fel până ce se epuizează toată compoziția, după care se pun chiftelele în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce chiftelele se rumenesc frumos, pe ambele fețe. Atunci se scoate tava din cuptor și chiftelele se servesc calde, cu o garnitură pregătită dinainte.
Chiftelele se pot servi și ca aperitiv rece, pe un platou cu legume de sezon.