Chiftele din carne de porc, la cuptor

Postat de RODIMUR in Porc
10 Oct 2020 | 4861 vizualizari
Chiftele din carne de porc, la cuptor

Săptămâna trecută am făcut niște chiftele din carne de porc, la cuptor, din dorința de a găti mai sănătos, fără prăjeli și fără mirosuri puternice în bucătărie. Am înlocuit cartoful crud și mai ales pâinea înmuiată din compoziție cu un morcov răzuit, pentru că nu voiam ca chifteluțele să fie lipicioase. Noua compoziție a dat chiftelelor o textură fermă și un gust excelent, mai ales că am adăugat usturoi suficient și mai ales mult mărar, condimentul natural care-mi place foarte mult și care se potrivește foarte bine în acest preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut 25 chiftele, pe care le-am servit cu garnituri clasice, cam 4/porție.

Ingrediente

  • 500 grame de carne tocată de porc (pulpă)
  • 1 ceapă galbenă
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1-2 morcovi
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • făină albă pentru modelat

Mod de preparare

Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt.

Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească.

Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește (sau se dă prin răzătoarea fină).

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea fină.

Se pune carnea tocată într-un bol și se adaugă: oul, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a prăjit, usturoiul mărunțit, morcovul răzuit, sarea, piperul, mărarul, bicarbonatul de sodiu și făina albă.

Se amestecă bine ingredientele, până la omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se trece prin făină, se modelează și se pune chifteluța pe planșeta înfăinată.

Se procedează la fel până ce se epuizează toată compoziția, după care se pun chiftelele în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce chiftelele se rumenesc frumos, pe ambele fețe. Atunci se scoate tava din cuptor și chiftelele se servesc calde, cu o garnitură pregătită dinainte.

Chiftelele se pot servi și ca aperitiv rece, pe un platou cu legume de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Postat de AdrianUdrea

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata....

Citeste continuarea

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Postat de mirela0911

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2020, 11:31
la 10.10.2020, 14:12
Delicioase! Intotdeauna la fac la cuptor tocmai pentru a evita prajitul in ulei.
la 10.10.2020, 14:40
Chiftelele sunt viciul meu ascuns
la 10.10.2020, 14:53
Katty, eu am făcut până acum la cuptor doar chiftele din legume, care la tigaie s-ar îmbiba de ulei, dar observ că aromate cum trebuie sunt foarte bune și acestea din carne. În plus, sunt sănătoase! Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 10.10.2020, 14:55
Mihaela, cu așa vicii ești pe placul nostru...! Mulțumesc frumos pentru atenție!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking