Ingrediente
- 500 gr fulgi de ovaz fini bio
- 100 gr seminte de dovleac
- 100 gr seminte de susan
- 2-3 linguri ulei de masline
- 4 buc morcov
- 2 buc pastarnac
- 4 cepe medii
- 1 buc vanata
- 4-5 catei de usturoi
- 100 gr chia
- 300 gr apa
- sare
- 1 lingurita piper verde macinat
- 1-2 lingurite pudra de coriandru
- 1 plic mirodenii pui Tandori
Mod de preparare
1. Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.
2. Curatati o vanata de coaja, taiati-o cubulete si caliti-o in putin ulei de masline la care ati adaugat usturoiul maruntit.
3. Amestecati 300 gr de apa cu 100 gr chia si lasati jumatate de ora pana ce semintele de chia absorb lichidul.
4. Intr-un castron mare se omogenizeaza toata compozitia la care se adauga mirodeniile, patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
5. Formati chiftelele in marimea dorita si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 190 grade, 30 de minute pe-o parte si 20 de minute pe cealalata parte. Tava tapetata cu hartie de copt. Nu le lasati sa se rumeneasca foarte tare, caci vor deveni uscate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din ovaz si quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|