Burger de post

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
25 Mar 2016 | 14357 vizualizari
Burger de post

 Va prezint un burger vegetarian usor de facut si pe care il puteti adapta la ce ingrediente aveti la indemana, in functie de sezon. Eu am pus in compozitie de data asta dovlecel, ceapa, ciuperci, naut si putin orez fiert dau se poate face cu orice legume legume calite si putina pasta de naut sau fasole boabe , care sa actioneze ca un liant intre legume. 

Ingrediente

  • ceapa
  • ciuperci
  • dovlecel
  • naut
  • orez fiert
  • ulei masline
  • paprika afumata
  • sare de mare bruta
  • piper proaspat macinat
  • coriandru pudra fulgi ardei iute
  • patrunjel verde
  • busuioc

Mod de preparare

 Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4 minute. 

 Dupa cateva minute adaugam 2-3 linguri de pasta facut din fasole boabe mixata sau naut fiert (care va fi ca un liant ) si o lingura buna de paprika afumata, coriandru si fulgi de ardei iute.  Se adauga apoi 2-3 linguri de orez fiert, alegeti un orez care se lipeste, este  mai simplu de folosit. 

 La final am adaugat verdeturie maruntite mai grosier si aici puteti pune orice va convine ca gust, eu am pus patrunjel si busuioc dar merge orice verdeata. 

  Se modeleaza burgerii si se dau la cuptor la 190-210 grade pana se rumenesc bine pe ambele parti, se pot praji si in ulei dar asa sunt mai dietetici , vara ii puteti face la gratar. 

   Se pot consuma in chifle de burgeri sau ca atare cu o salata buna, eu am optat pentru salata cu avocado si ridichi, va doresc pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Burger de post din fasole rosie

Postat de rocsi_1612

Burger de post din fasole rosie

Chiftelele de fasole: Scurgeti fasolea si o treceti pe sub un jet de apa. O rasturnati intr-o sita si o lasati sa se scurga bine. Ceapa verde o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati...

Citeste continuarea

Burger vegetarian cu salata picanta de avocado si orez prajit

Postat de Satisfyyourcravings

Burger vegetarian cu salata picanta de avocado si orez prajit

Se gatesc orezul si burgerii conform instructiunilor de pe ambalaje. Intre timp, se amesteca avocado tocat cu rosiile tocate, sosul picant, oul tocat, frunzele de coriandru/ patrunjel si putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2016, 11:17
Sylvia si ale ei preparate delicioase
la 25.03.2016, 11:20
Meri din pacate mereu pe fuga dar nu asa tare incat sa nu te imbratisez
la 25.03.2016, 11:22
gata am corectat si micile greseli de ortografie, initial ma gandisem sa le las pe seama fetelor care asta le este meseria ) ca tot omul dar pentru ca e trupa simpatica am facut-o eu
la 25.03.2016, 11:29
bun bun
la 25.03.2016, 11:32
Imi place mult burger -ul!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking