Ingrediente
- ceapa
- ciuperci
- dovlecel
- naut
- orez fiert
- ulei masline
- paprika afumata
- sare de mare bruta
- piper proaspat macinat
- coriandru pudra fulgi ardei iute
- patrunjel verde
- busuioc
Mod de preparare
Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4 minute.
Dupa cateva minute adaugam 2-3 linguri de pasta facut din fasole boabe mixata sau naut fiert (care va fi ca un liant ) si o lingura buna de paprika afumata, coriandru si fulgi de ardei iute. Se adauga apoi 2-3 linguri de orez fiert, alegeti un orez care se lipeste, este mai simplu de folosit.
La final am adaugat verdeturie maruntite mai grosier si aici puteti pune orice va convine ca gust, eu am pus patrunjel si busuioc dar merge orice verdeata.
Se modeleaza burgerii si se dau la cuptor la 190-210 grade pana se rumenesc bine pe ambele parti, se pot praji si in ulei dar asa sunt mai dietetici , vara ii puteti face la gratar.
Se pot consuma in chifle de burgeri sau ca atare cu o salata buna, eu am optat pentru salata cu avocado si ridichi, va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|