Ingrediente
- o jumatate de kg carne tocata
- o ceapa mica
- o capatana de usturoi
- un cartof mic
- un morcov mic
- verdeata proaspata (marar si patrunjel)
- un ou
- sare
- piper
- 2 linguri cu faina
Mod de preparare
Pentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot. Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai gustoase. Cum procedam: ceapa o taiem cubulete fine. Cartoful, morcovul si usturoiul curatat le dam pe razatoarea mica (cartoful si morcovul crude!). Verdeata o spalam si o taiem marunt. Ca sa mearga treaba mai repede eu bag legumele la robot. Apoi amestecam intr-un castron carnea tocata cu legumele, punem verdeata, oul, faina, sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu mana. Intr-un ceaun cu ulei incins punem chiftelutele modelate cu mana uda, fara sa le mai dam prin faina. Se prajesc la foc mic, se intorc de mai multe ori si apoi se scot pe un servet de hartie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|