Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor

Postat de RODIMUR in Porc
26 Sep 2018 | 4776 vizualizari
Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor

Pentru că am avut de făcut, zilele trecute, o mulțime de chifteluțe marinate, am reținut puțină carne pentru a face un preparat care-mi place mult. Așa că acum sunt mulțumită că am făcut și pentru mine ceva bun, nu numai pentru ceilalți, mai ales că de data aceasta, chifteluțele nu sunt prăjite în ulei, ci sunt coapte în cuptor.

Ingrediente

  • Pentru chifteluțe:
  • 400 grame de carne slabă de porc
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 2 lingurițe rase de amestec de ierburi și mărar
  • 1 linguriță de făină albă
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 3 cartofi roz, mari
  • Pentru sos:
  • 250 ml de smântână grasă
  • 1 ou
  • 100 ml de apă (supă concentrată)
  • 1 linguriță de făină albă
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru uns tava și pentru modelat chifteluțele
  • Pentru decor:
  • 1 legătură de frunze de mărar (pătrunjel)

Mod de preparare

Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper și o linguriță rasă de făină albă.

Se amestecă ingredientele foarte bine, pentru omogenizarea compoziției și se formează, cu mâinile unse cu ulei, chifteluțe care se pun într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil.

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele, sau semirondele, în funcție de mărimea lor, care se intercalează între chifteluțe.

Se acoperă tava cu o folie de aluminiu alimentar și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute.

Între timp se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt mărarul (pătrunjelul).

Se face sosul din: smântână, sare, piper, un ou, o linguriță de făină albă, iar când ingredientele s-au amestecat bine, se subțiază cu apă, sau cu supă concentrată.

După 20-25 de minute se scoate tava din cuptor, se toarnă sosul peste chifteluțe și cartofi, ca să le acopere. Se dă iarăși tava la cuptor, acoperită cu folia de aluminiu pentru 15-20 de minute, după care aceasta se îndepărtează.

Se mai lasă preparatul încă 20 de minute în cuptor, turnând din când în când din sos, peste cartofi și chifteluțe, ca să nu se usuce.

După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se presară mărar (pătrunjel) și mâncarea se servește caldă, cu o salată ușoară de vară, sau pur și simplu cu roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Postat de xana

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Pentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite...

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de Ksenya

Chiftele cu cartofi la cuptor

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2018, 13:42
la 26.09.2018, 13:57
la 26.09.2018, 14:25
Dalia, mulțumesc!
la 26.09.2018, 14:32
O bunatate! Si ce bine arata!
la 26.09.2018, 14:34
Bune!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking