Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata

Postat de iri_love in Aperitive / Garnituri
6 Aug 2013 | 4353 vizualizari
Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata

....atat timp ,cand am gradina plina de dovlecei, sigur ca merge sa ii prepar in fel si chip.

Ingrediente

  • 2 dovecei medii,
  • 200gr telemea sarata,
  • o legatura de marar(in cazul meu cel din gradina),
  • 3 oua,
  • 8-9 liguri de faina ,
  • piper alb si ulei pentru prajit chiftelutele.

Mod de preparare

Pentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare.  Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii  se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa).  Peste dovleceii storsi bine am adaugat telemeaua care am framantat-o bine.  Apoi am adaugat ouale batute ,mararul,piperul dupa gust si faina.  

Am amestecat bine pana s-a format o compozitie nici prea groasa dar nici prea subtire pentru ca eu aceste chiftelute le-am pus in tigaie cu lingura.  

Am pus in tigaie ulei la incins si am prajit  chiftelutele pe ambele parti,dupa care le-am scos intr-un vas in care am asezat un servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Sunt foarte bune ,atat calde cat si reci la micul dejun cu rosii ,dar merg foarte bine si ca garnitura la peste cu un sos de usturoi.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Postat de Bucataras

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi...

Citeste continuarea

Budinca cu dovlecei

Postat de caroline

Budinca cu dovlecei

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute. Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2013, 16:17
bune
la 06.08.2013, 16:22
la 06.08.2013, 17:00
la 06.08.2013, 17:17
la 06.08.2013, 18:39
Ce frumos le-ai prezentat!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking