Ingrediente
- Am folosit pentru piure:
- 900 g boabe de mazare congelate
- 50 g unt ulei de masline
- 1 lingura tahini sare,
- piper,
- turmenic
- 50 ml lapte
- 1 catel usturoi
- Pentru chiftele:
- 1 kg carne tocata vita+porc
- 2 oua
- 1 lingura pesmet
- chimen macinat
- turmenic macinat
- ghimbir
- pudra scortisoara macinata
- sare,
- piper
- 1/2 lingurita praf ardei Piri Piri
- 10 frunze leurda
- 2 catei usturoi
Mod de preparare
Pentru piure:
Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul, putina sare, turmenic, piper si 1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica.Am pornit robotul si am adaugat usor laptele si putin ulei de masline pentru aroma, dar si pentru a ajuta robotul sa faca piure-ul mai fin.
La final am mai adaugat 1 lingura tahini (pasta de susan) si am mai amestecat putin, apoi am mutat piure-ul intr-o craticioara pe aragaz pentru a-l pastra la cald.
Pentru chiftele:
Am pus carnea tocata intr-un castron incapator, am adaugat 2 oua, sare, turmenic, putina scortisoara macinata,ghimbir macinat, usturoiul dat pe razatoare,frunzele de leurda taiate marunt, piper si putin praf de ardei Piri Piri, chimen macinat si apoi am amestecat totul bine pentru a combina aromele. Am format apoi chiftelutele si le-am prajit de data asta in ulei incins. Am incercat de cateva ori si varianta de a le coace in cuptor dar parca, desi nesanatoase, tot mai bune sunt prajite.
La final am adaugat piure-ului de mazare si chiftelutelor, o salata de ridichi, untisor, castraveti, rosii, leurda si ceapa verde. Va invit sa incercati piure-ul de mazare ca este tare, tare bun.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|