Ingrediente
- Carne tocată mixtă (vită + porc) 1000 g,
- Pâine mai veche (nu mucegăită :d) 3 felii,
- Ouă 3 bucăți,
- Sare iodată 1 lingurită,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță,
- Usturoi 4 căței,
- Mărar proaspăt 1 legătură,
- Semințe de susan alb cca. 2 linguri,
- Semințe de in auriu cca. 2 linguri
- Ulei de palmier pentru prăjit cca. 500 ml.
Mod de preparare
Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare.
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul tocat mărunt și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele.
Într-o farfurie plată se adaugă semnițele de susan și in auriu, se amestecă până se combină bine.
Din aluatul de carne se formeză chifteluțe, care se rostogolesc prin amestecul de semințe și apoi se prăjesc în ulei încins.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu seminte de susan si in auriu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|