Ingrediente
- Pentru chftele:
- 600 gr carne tocata amestec porc si vita
- 2 graunti de usturoi pisati
- 2 linguri condimente pentru chiftele Delikat
- 2-3 linguri pesmet (cat sa lege carnea)
- 1 ou
- sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- Ulei pentru prajit
- Pentru sos:
- 1 ceapa mica alba
- 3 fire ceapa verde
- 3 graunti de usturoi
- 2 ardei capia
- 2 rosii mari de gradina
- 2-3 linguri ulei de masline
- Sare si piper prospat rasnit dupa gust
- 1 lingurita oregano, maghiran si boia de ardei dulce toate de la Delikat
- 3 felii de bacon
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingura sos iutel
- Pentru crutoane:
- 3-4 felii de paine veche de 2 zile
- 2 linguri ulei de masline
- Boia de ardei iute si cimbrisor Delikat
Mod de preparare
Pentru chiftele: se amesteca carnea tocata cu celelalte ingrediente. Se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se formeaza chiftele de marime potrivita si se prajesc la foc moderat in uleiul incins, pana se rumenesc.
Pentru sos: se taie baconul in felii si se prajeste fara ulei intr-o tigaie antiaderenta. Dupa ce s-a rumenit si a lasat grasime, se adauga ardeiul taiat fasii. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie ardeiul.
Separat, intr-o alta tigaie se pune la incins putin ulei. Se adauga ceapa alba taiata marunt, se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul taiat marunt si ceapa verde taiata in bucati de 2-3 cm. Se lasa alte 2-3 minute pe foc. Se adauga baconul prajit impreuna cu ardeiul, rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, se pune capac si se lasa 8-10 minute la foc mic. Se adauga sucul de rosii, sosul iutel si se mai lasa pe foc alte 5-10 minute, pana sosul se leaga si are consistenta dorite. La final se adauga condimentele Delikat, se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Pentru crutoane: se taie feliile de paine in cuburi, se pun intr-o tava cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline, se pudreaza cu boia si cimbrisor Delikat. Se amesteca si se dau la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 5 minute sau pana devin crocante.
Serviti sosul impreuna cu chiftele si crutoane. Acestea din urma, in combinatie cu sosul se vor inmuia la suprafata dar la mijloc vor ramane crocante.
Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|