Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane

Postat de simona72 in Retete Delikat
29 Iun 2018 | 3067 vizualizari
Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane

Ce este deosebit la reteta de fata? Nu o sa va vina sa credeti, dar crutoanele si apoi sosul sunt vedete! Eu fac in casa crutoanele. Sunt simplu de facut si de fiecare data am 2-3 felii de paine ramasa prin camara. Tai feliile cuburi, le stropesc cu putin ulei, cateva condimente de la Delikat, le dau la cuptor 5 minute sau pana devin crocante. Daca nu le folosesc pe toate le pastrez intr-un recipient cu capac si rezista foarte bine cateva zile. In combinatie cu sosul dulce-pikant crutoanele se inmoaie la suprafata dar in interior raman crocante. Textura este una absolut minunata. La chiftele nu am adus imbunatatiri, am folosit o reteta clasica de chiftele. Ajutorul de nadejde au fost condimentele 100% naturale de la Delikat.

Ingrediente

  • Pentru chftele:
  • 600 gr carne tocata amestec porc si vita
  • 2 graunti de usturoi pisati
  • 2 linguri condimente pentru chiftele Delikat
  • 2-3 linguri pesmet (cat sa lege carnea)
  • 1 ou
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mica alba
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 graunti de usturoi
  • 2 ardei capia
  • 2 rosii mari de gradina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper prospat rasnit dupa gust
  • 1 lingurita oregano, maghiran si boia de ardei dulce toate de la Delikat
  • 3 felii de bacon
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingura sos iutel
  • Pentru crutoane:
  • 3-4 felii de paine veche de 2 zile
  • 2 linguri ulei de masline
  • Boia de ardei iute si cimbrisor Delikat

Mod de preparare

Pentru chiftele: se amesteca carnea tocata cu celelalte ingrediente. Se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se formeaza chiftele de marime potrivita si se prajesc la foc moderat in uleiul incins, pana se rumenesc.

Pentru sos: se taie baconul in felii si se prajeste fara ulei intr-o tigaie antiaderenta. Dupa ce s-a rumenit si a lasat grasime, se adauga ardeiul taiat fasii. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie ardeiul.

Separat, intr-o alta tigaie se pune la incins putin ulei. Se adauga ceapa alba taiata marunt, se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul taiat marunt si ceapa verde taiata in bucati de 2-3 cm. Se lasa alte 2-3 minute pe foc. Se adauga baconul prajit impreuna cu ardeiul, rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, se pune capac si se lasa 8-10 minute la foc mic. Se adauga sucul de rosii, sosul iutel si se mai lasa pe foc alte 5-10 minute, pana sosul se leaga si are consistenta dorite. La final se adauga condimentele Delikat, se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Pentru crutoane: se taie feliile de paine in cuburi, se pun intr-o tava cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline, se pudreaza cu boia si cimbrisor Delikat. Se amesteca si se dau la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 5 minute sau pana devin crocante.

Serviti sosul impreuna cu chiftele si crutoane. Acestea din urma, in combinatie cu sosul se vor inmuia la suprafata dar la mijloc vor ramane crocante.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Coaste picante cu cartofi

Postat de licurici_lra

Coaste picante cu cartofi

Condimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:38
la 06.07.2018, 11:25
Ceva deosebit...!
la 06.07.2018, 20:41
Niste crutoane vreau si eu...
la 07.07.2018, 20:07
Chiar daca este tarziu eu as vrea o portie, ca prea sunt apetisante!
la 12.07.2018, 13:01
mmm... cat de gustos!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking