Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Postat de RODIMUR in Porc
12 Iul 2018 | 6228 vizualizari
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare delicioasă. Această mâncare se poate face foarte bine și cu sos de roșii, dar mie-mi place cu sos de smântână și cașcaval, un sos foarte gustos și sățios. Este un sos foarte bun, care se poate servi și fără chifteluțe, numai cu spaghete, dar în acest caz ar mai fi necesare niște feliuțe de jambon, pentru ca mâncarea să fie perfectă. Mi se pare că nici un sos nu este mai bun, cu paste, sau cu chifteluțe...

Ingrediente

  • 500 grame de spaghete
  • Pentru chifteluțe:
  • 500 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • făină albă pentru modelat chifteluțele
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit chifteluțele
  • Pentru sos:
  • 100 grame de unt
  • 300 ml de smântână grasă
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de amidon
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte. 

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește fin.

Se amestecă, până la uniformizare carnea tocată de porc cu: oul, sarea, piperul, ceapa călită, scursă de ulei, usturoiul, făina albă și pesmetul.

Când amestecul este uniform, se ia cu lingurița din el și se formează biluțe, care se aplatizează și se lasă în așteptare pe planșeta înfăinată, până ce se termină toată compoziția. Pentru acest preparat, chifteluțele trebuie făcute foarte mici.

Se prăjesc chifteluțele în ulei încins și la foc mic, ca să nu se ardă. Când sunt prăjite, se iau cu paleta și se depun într-un vas prevăzut cu hârtie absorbantă, ca să se elimine surplusul de ulei.

Se pun spaghetele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătește sosul. Untul se feliază și se topește în tigaie, la foc moderat. Când untul s-a topit complet, se adaugă 250 ml de smântână, se amestecă și se lasă pe foc 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit, sarea și oregano. Se amestecă ingredientele până ce se topește cașcavalul și se lasă sosul pe foc mic încă 2-3 minute, după care se adaugă chifteluțele. Se acoperă chifteluțele cu sos și se întorc pe ambele fețe, lăsând tigaia pe foc încă 2-3 minute. 

Se amestecă restul de 50 ml de smântână cu o lingură de amidon, se omogenizează și se adaugă în tigaie. Se amestecă bine îngredientele și se mai lasă pe foc încă 2 minute, timp în care sosul se îngroașă și se leagă frumos.

Când spaghetele au fiert, se scurg de apă, se clătesc și se pun într-un vas încăpător. Se adaugă chifteluțele cu sos, se amestecă ușor, pentru ca sosul să cuprindă toate spaghetele, după care mâncarea poate fi servită, caldă și ornată cu frunzulițe de mentă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de mihaelar63

Purcel cu morcovi si mazare verde

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...

Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi

Postat de AdrianUdrea

Mamaliguta in straturi

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2018, 23:10
Arata foarte bine, cred ca voi incerca si eu sosul asta
la 12.07.2018, 23:32
Mimi, merită încercat! Este un sos atât de bun, nemaipomenit, cu unt, smântână și cașcaval...
la 13.07.2018, 05:28
Stiu cat e de buna mancarea asta!
la 13.07.2018, 05:40
Așa este, Claudia... E tare bună. Mulțumesc!
la 13.07.2018, 07:32
Îmi place mult toată combinația!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking