Ingrediente
- 700 gr carne porc tocata
- 1 lingura cu varf zaatar- daca nu aveti inlocuiti cu cimbru uscat si putin susan , https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
- 2 fire usturoi verde
- 2 fire ceapa verde
- 2 linguri codite patrunjel tocate
- 2 linguri pesmet granulat
- 1 ou
- sare
- piper negru macinat
- Ulei pentru prajit
- Pt sos:
- Ulei de de la chiftele,
- 1 ceapa rosie
- 2 foi dafin verzi
- 700 ml suc rosii-productie proprie
- boia dulce de ardei
- sare
- 1 lingura rasa de zahar -facultativ
- busuioc maruntit - cui ii place
- Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit .
Mod de preparare
- Usturoiul si ceapa verde se taie marunt.
- Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet.
- Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate .
- Omogenizati amestecul pentru chiftelute .
- Se poate prepara acest amestec din timp si se pastreaza la frigider , la rece .
- Se formeaza chiftelute de marimea preferata .
- De aceasta data eu am facut chiftelute rotunjite mai maruntele .
- Preparati sosul prajind o ceapa taiata in doua in putin ulei .
- Uleiul poate fi luat si din cel ce se prajesc chiftelele .
- Puneti in ulei si foile de dafin usor rupte . Dafinul rupt ,dar nu de tot va elibera mai bine aromele .,
- Puneti putina boia de ardei pentru culoare si imediat turnati deasupra bulionul de rosii .
- Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .
- Condimentati sosul cu sare , piper si putin busuioc tocat .
- Prajiti usor chiftelutele in ulei incins.
- Nu este nevoie sa prajiti chiftelutele decat foarte putin pentru ca le transferati direct in sosul tomat de alaturi .
- Mai dati un clocot bun chiftelutelor imbaiate in sos tomat .
- Daca doriti sos mai mul puteti sa diluati cu putina apa .
- Supravegheati fierberea pentru ca chiftelele vor absorbi mult sos .
- Cine doreste sosul mai gros il poate inmulti cu putina faina alba
- Serviti chiftelutele marinate alaturi de paste sau pireu de cartofi .
- Noi am avut garnitura feliute de cartofi noi fierti cu patrunjel verde .
- Eu prefer alaturi si castraveti murati .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|