Chiftelute de cartof si branza la cuptor

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
10 Apr 2013 | 43418 vizualizari
Chiftelute de cartof si branza la cuptor

Indiferent cum veti alege sa le preparati sunt delicioase si merg perfect ca aperitiv sau garnitura :)

Ingrediente

  • 1 cartof mare fiert
  • 200 gr telemea de vaca( sau la alegere)
  • 130 gr cascaval razuit pe razatoarea mica
  • 3 linguri iaurt
  • 1 ou mare( sau 2 mici)
  • un praf de sare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde( daca nu aveti puneti doi catei de usturoi)
  • 1/4 legatura patrunjel verde
  • 1/4 legatura marar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri pesmet fin
  • pesmet si parmezan in cantitati egale pentru prajit

Mod de preparare

Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit.

Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul..

Se framanta totul usor asemenea unui aluat.

Se rup bucati care se tavalesc prin pesmet amestecat cu parmezan fin si se formeaza chiftelutele. Fiecare bucata se aseaza in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament.

Coacem chiftelutele 30 de minute sau pana se rumenesc.

Eu le-am tinut 15 minute la 180 de grade si inca 15 minute la 200 de grade.

Le servim dupa dorinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartof si branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua vopsite de Paste

Postat de oanapl

Oua vopsite de Paste

Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.  Se pune apă într-o oală,...

Citeste continuarea

Briose cu branza

Postat de Corina33

Briose cu branza

Se bat ouale cu un praf de sare, Se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se adauga oregano si branza data pe razatoare. Aluatul rezultat se pune in forme...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2013, 23:49
imi plac!
la 10.04.2013, 23:57
La favorite cu chiftelutele
la 10.04.2013, 23:58
la 10.04.2013, 23:58
Multumesc
la 11.04.2013, 06:19
acum chiar as manca cateva. Cum facem?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking