Ingrediente
- 500 g carne tocata de curcan
- 1 felie de paine
- 1 ou
- 3 catei de usturoi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa
- 2 cepe mici
- 4-5 ramuri mari de busuioc (busuioc uscat)
- 1 conserva de rosii intregi in bulion
- 1-2 linguri de zahar brun
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi sosul pe foc potrivit pentru 10-15 minute.
Pui carnea tocata intr-un castron potrivit. Inmoi felia de paine in apa, o storci bine, o rupi bucatele mici si o adaugi peste carne, impreuna cu oul, nucsoara, 1 catel de usturoi zdrobit, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Framanti bine compozitia, pana cand se omogenizeaza perfect, apoi, cu palmele umezite, formezi chiftelute, rulandu-le intre palme. Asezi chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute.
Intre timp, pasezi sosul cu blenderul, si adaugi, dupa gust, sare, piper si 1-2 lingura de zahar.
Asezi chiftelele intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate si torni sosul peste chiftelute si le dai la cuptor inca 10-15 minute.
Chiftelutele in sos de rosii cu busuioc pot fi servite cu garnitura de paste sau de cartofi. Eu am pregatit un piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|