Ingrediente
- 2 piepti de pui mari
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura ulei palmier
- sare
- piper
- 1 linguri lapte
- 2 linguri apa minerala
- 1 ou mare
- 1 pahar de vin alb
- 1 canita de ketchup de casa
- 3 rosii imense
- 1 canita de apa
- busioc uscat
- busuioc verde proaspat
- 3 linguri ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele.
Se unge tava cu ulei( cele 3 linguri) si se pun chiftelutele. Se coc pana la jumatate la cuptor apoi se pune sosul deasupra si se coc pana sunt gata. Cand mancarea este gata se pune busuioc verde proaspat tocat din belsug.
Sosul: se razuie rosiile pe razatoare se amesteca cu ketchup, busuioc uscat, apa, vin, sare piper dupa gust.
De regula garnitura la aceasta mancare este piureul de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|