Ingrediente
INGREDIENTE:
- 4 dovlecei potriviti
- 5 oua intregi
- 1/2 l-ita sare
- 1/2 l-ita piper macinat
- 3-4 catei usturoi
- 1/2 legatura patrunjel verde( cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
- 3 linguri faina alba
- ulei pentru prajit(la aproximatia fiecaruia)
- 1 cana cereale Fortza(doar la alegere)
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja,se spala bine si se dau pe razatoarea mai mare,apoi ii punem pe o sita si presaram putina sare peste ei.Se pun la frigider aprox.30 min.Ii scoatem si ii stoarcem in maini accelerand scurgerea sucului din dovlecei.
Separat se bat ouale bine impreuna cu sarea,piperul,usturoiul ras pe razatoarea cea mai mica,patrunjelul verde tocat foarte marunt,batute bine si la sfarsit se pun cele 3 linguri faina(daca se considera ca nu este indeajunsa faina se mai pune dupa preferinta).In aceasta compozitie se pun si dovleceii rasi si storsi,se amesteca sa se incorporeze foarte bine.
Intr-un vas sau tigaie se pune uleiul la incins foarte bine,se ia cu o lingura din compozitia dovleceilor(cum se face la galustile de gris pentru supa) si se pun gramajoare,se prajesc pe o parte si pe alta pana devin de culoarea aurie.Se scot pe un servet pentru absorbirea uleiului.
Se servesc dupa preferinta.
POFTA BUNA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|