Chiftelute din dovlecel

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
16 Iul 2015 | 4106 vizualizari
Chiftelute din dovlecel

Secretul la aceste chiftelute este ca dovlecelul sa isi lase cat mai multa zeama si sa fie stors bine inainte de a incepe sa il amestecati cu celelalte ingrediente.

Ingrediente

  • un dovlecel;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • doua oua;
  • o lingura bulion;
  • o lingura faina;
  • 6 felii paine;
  • o legatura marar;
  • sare.
  • In plus:
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare.

Dupa aceea, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Ceapa se curata de foi si se da prin robot.

Painea si usturoiul curatat de foi se dau prin robot pana cand se maruntesc de tot.

Mararul se spala si se toaca marunt. 

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele prezentate la inceputul retetei, dovleceii trebuind sa fie storsi bine de zeama. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei, apoi se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.

Sunt mai bune servite calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din legume

Postat de xana

Chiftelute din legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....

Citeste continuarea

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Postat de Constelatialeu

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Mai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2015, 14:43
Asta vreau si eu sa fac azi Sunt tare bune chiftelutele din dovlecei
la 16.07.2015, 14:46
Chiar sunt, Ira!
la 16.07.2015, 15:03
tare bune!
la 16.07.2015, 15:10
bun
la 16.07.2015, 15:44
Astea-s tare bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking