Ingrediente
- Pentru chifteluțe
- 500 grame piept de pui
- 1 ou
- 1 ceapă mare
- ulei pentru prăjit ceapa
- ulei pentru prăjit chifteluțele
- miezul de la două felii de pâine
- 3-4 linguri de făină albă
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat
- sare
- piper
- făină pentru modelat chifteluțele
- 1 kg cartofi noi
- ulei pentru prăjit cartofii
- 1 legătură de mărar
- roșii pentru asortare
Mod de preparare
Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html
Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă sunt mici, pot rămâne întregi) și se fierb în apă cu sare.
Mărarul se curăță, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se prăjesc la foc mic în tigaia în care s-a încins uleiul. Se servesc calzi, presărați cu mărar tăiat, alături de câteva chifteluțe calde. Se asociază cu o salată de sezon sau cu roșii feliate.
Nu este necesar să mâncați pâine, dacă garnitura este de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|