Ingrediente
- CHIFTELUTE
- 1 kg carne tocata amestec [ vita + porc]
- 2 oua
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita pasta iute de ardei
- 1 lingurita oregano verde tocat
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 6 catei usturoi tocati
- 1 varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- sare
- ulei pentru prajit
- SOS
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura faina alba
- 2 cani bulion de rosii
- 1 foaie dafin
- 1 lingura rasa zahar brun
- piper
- sare
- GARNITURA
- 1 kg cartofi
- 1 legatura mica patrunjel verde
- 1 legatura ceapa verde
- Boia rosie de ardei-optional
- sare
Mod de preparare
Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele .
Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata .
Prajiti chiftelutele in ulei incins .
Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta .
Pentru sos taiati in doua ceapa curatata si o prajiti usor in ulei .Adugati faina si amestecati. In acest moment diluati amestecul cu bulion . Se pune zaharul, foaia de dafin , sare si piper .
Se pun chiftelele in sos si se fierb la foc mic 5 minute .
Pentru garnitura cartofii se curata si se fierb in apa cu sare[ la sfarsit se scurg de apa ] . Se ia 100 ml ulei in care s-au prajit chiftelele si se prajeste usor patrunjelul maruntit si ceapa verde tocata [ boia se pune daca doriti ]. Se aduga imediat cartofii fierti si se amesteca tasind cu lingura de lemn pentru a se zdrobi cat mai mult .
Serviti chiftelutele calde imbaiate in sos de rosii cu garnitura de cartofi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|