Ingrediente
- Pentru chiftelute:
- ~500 g carne tocata (porc+vita)
- 1 ou
- 3 catei usturoi
- sare si piper
- patrunjel verde
- 100 g cascaval
- Pentru sosul de rosii:
- 1 borcan (800 ml) sos de rosii
- 1 ardei kapia
- 1 lingura mustar
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- sare si piper
- putin cimbru uscat
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile aproximativ egale. In mijlocul fiecarei chiftelute am pus cascaval taiat cubulete.
- Cascavalul poate fi inlocuit cu mozzarella
Separat am pregatit sosul de rosii amestecand sucul de rosii cu mustar, ceapa, ardei si usturoiul tocate. Am pus sare si piper dupa gust.
Am pregatit vasul aparatului Multicooker Crock pot Express. Am asezat chiftelutele, am stropit cu ulei si am turnat deasupra sosul de rosii. Am presarat putin cimbru uscat.
Am pus capacul si am setat aparatul, programul MEAT, temperatura HIGH, timp de gatire 35 de minute. Dupa terminarea programului, eliberam supapa de aburi, apoi deschidem capacul cu grija.
Chiftelutele merg foarte bine servite si cu paste, dar ai mei au votat in unanimitate pentru piure de cartofi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|