Ingrediente
- 300 - 400 g carne de vita, tocata
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita chimion (nu chimen!) praf
- 1 -2 ardei chili uscati, tocati marunt
- 3-4 cm baton de scortisoara
- 1 conserva de rosii de 200 ml (sau 5 linguri pasta de tomate amestecate cu 200 ml apa)
- 1 conserva mica de fasole rosie
- 150 g rosii uscate, hidratate si conservate in ulei de masline (sau 2-3 rosii proaspete)
- sare, piper dupa gust
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce ceapa devine lucioasa.
Adauga chimionul, ardeii chili si putina sare. Amesteca
Adauga carnea si, la foc mare, las-o pana ce devine putin maronie
Mixeaza bine rosiile uscate (sau proaspete) cu un blender. Adauga-le in carne, impreuna cu conserva de rosii, batonul de scortisoara, putina sare si un pahar (cam 200 ml) de apa. Amesteca bine.
Da focul mic, acopera tigaia cu un capac cat mai etans si fierbe 1-2 ore. Daca sosul scade foarte tare, adauga putina apa.
In ultima jumatate de ora adauga fasolea rosie.
Se serveste cu garnitura de orez, sau paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|