Carnea se curata de grasimea si zgarciurile care-s in plus. Apoi o taiem in cubulete de 1-2 cm.
Taiem 2 cepe in felii subtiri, si celelalte julienne. Usturoiul se taie fin.
Ardeiul iute se trateaza ca si ceapa, facem o textura mixta, o parte o taie marunt, o parte cerculete- asta se va reflecta in gustul final.
Punem niste untura la topit, intr-o tigaie. Fiecare dupa cum ii place( doua linguri pun eu, cam 70 de grame). La temperatura inalta, frigem bucatile de carne. Daca aceasta lasa apa, o scurgem intr-un tuci, vrem sa prajim carnea, nu sa facem supa...daca e necesar, frigem vaca noastra in doua portii.
Cand carnea a capatat o culoare frumoasa, o punem in tuciul de mai sus, impreuna cu pasta de tomate si sosul spaniol - cui ii place, dupa gust. Eu pun 2-3 linguri de sos - in cazul asta nu are sens un gramaj exact.
Intr-o tigaie, calim ceapa si usturoiul pana prind culoare, si trantim asta apoi peste carne.
Turnam atat fond de vita cat sa acopere continutul tuciului si fierbem descoperit vreo 20 de minute. Punem apoi capacul, dam focul la mic-mic, si uitam oala pe foc 3-3,5 ore. Daca ne amintim, mai amestecam, din cand in cand.
Fasolea o punem intr-o alta oala, si o asezonam cu putin Chilli, piper si sare, lasam sa dea un clocot. Se serveste ca si garnitura. Deasemeni, merge perfect si o bagheta proaspata.
Pofta buna!