Ingrediente
- 3 linguri de ulei de masline
- o ceapa mare tocata
- un ardei gras mare rosu
- un ardei mic iute (cantitatea depinde de cat de picant mancati si de cat de iute e ardeiul, al meu nu era foarte iute)
- 400 g carne tocata de vita
- jumatate de pahar de vin alb sec
- 300/400 ml de supa (eu am facut-o cu un cub de vegeta)
- o lingurita de praf de cumin (daca va place)
- o lingurita de boia de ardei dulce
- o foaie de dafin
- 2 linguri de pasta de ardei
- 5 linguri de pasta de rosii
- 4/5 catei de usturoi
- 350 g fasole rosie kidney din conserva
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam vinul si dam focul mic. Cand vinul s-a evaporat, adaugam supa si condimentele (cumin, boia dulce, foaia de dafin) si dam focul mic (eu am pus si un capac deasupra). Lasam sa fiarba cam o ora jumate,sau pana cand lichidul s-a redus aproximativ la jumatate iar carnea e moale, dupa care adaugam fasolea scursa din conserva, bulionul, pasta de ardei, usturoiul si sare dupa gust si mai lasam 10/15 minute. Stingem focul si adaugam piper negru proaspat macinat. Il servim cu orez basmati simplu, fiert in apa cu sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|