Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas

Postat de AndreeaJ in Prajituri
1 Feb 2011 | 15692 vizualizari
Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas

Sunt dragute si tare bune. Servite la masa, vor constitui nu numai un deliciu culinar, ci si o mare surpriza pentru invitati. De asemenea, se vor amuza copios cautand prin ele dupa mesaje de bine si urari. Oricat de mult ma veti uri pentru ceea ce va voi spune acum, trebuie sa va stiti faptul ca aceste mici prajiturele nu vin de fapt din China. Sunt intr-adevar asiatice, dar mai degraba vin din Japonia dar acelea au in compozitie miso si susan. Si pe deasupra, mai si distrug acest mit spunandu-va ca eu cat am stat in China, nu am vazut printre dulciurile traditionale si aceste fortune cookies, dar chinezii le cunosc si chiar le-au dat si denumiri in chineza precum 幸运并 sau 幸运签语饼. Foarte renumite sunt in restaurantele chinezesti din America, si cred ca mai mult de aceea chinezii le-au acceptat, pentru a nu distruge mitul americanilor :). Exista o intreaga disputa cu privire la aceste prajiturele cu ravas, dar acum eu ma intorc la reteta mea.

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 3 lingurite de ulei
  • 8 lingurite faina+2 lingurite amidon
  • 8 lingurite zahar
  • 3 lingurite apa
  • si...bineinteles ...ravasele!

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continuam sa mixam. Apoi adaugam si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul. Amestecam apoi cu cele 3 lingurite de apa si obtinem o consistenta lichida.

 Luam cate o lingura din compozitie si turnam pe hartia de copt, apoi cu spatele lingurii nivelam compozita trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri; este bine sa trasam pentru inceput numai 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede. Dam tava la cuptor pentru 5 minute, sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie.

Pregatim ravasele si le indoim in doua si de asemenea mai pregatim o cana , goala.
Cand aluatul este copt,  are marginile maronii, cu o consistenta usor lipicioasa. Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipim "fursecul" de pe hartia de copt si il intoarcem pe partea cealalta.

In mijlocul fursecului asezam ravasul indoit in doua, unim cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele. Imediat luam fursecul si il mulam pe marginea canii, il vom tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturelei.Fursecul se va intari foarte repede.
Continuam si cu restul de aluat; prajiturelele astfel formate s-ar putea sa aiba tendinta sa se desfaca, le vom pune intr-o tavita de briose, sau in cescute, cu deschizatura in jos. In acest moment, ele in ca sunt lipicioase, asteptam sa se usuce de tot si apoi le putem pune pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura desteapta (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura desteapta (reteta video)

Mixam bine zaharul pudra cu galbenusurile pana ce se formeaza un fel de crema. Peste acest amesteca adaugam untul si apoi faina si continuati sa mixati la viteza mica. Subtiati compozitia cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2011, 16:29
arata foarte bine felicitarile mele
la 01.02.2011, 16:32
sant grozave dar si migaloase
la 01.02.2011, 16:33
Multumesc, Elena!
la 01.02.2011, 16:34
Lia, sunt un pic migalose, mai ales ca nu le putem coace pe toate odata. Dar eu zic ca merita efortul
la 01.02.2011, 17:05
tare frumoase

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking