Chinezoaica

Postat de deliciousflavours in Prajituri
23 Mar 2012 | 27944 vizualizari
Chinezoaica

Buna dimineata dragi bucatarasi, va invit la o feiuta de chinezoaica si va doresc un weekend cat mai frumos! :**

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 gr unt/margarina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr nuca macinata
  • 6 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar prah
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si incorporam treptat in compozitia cu unt. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.

Galbenusurile le mixam cu zaharul praf si zaharul vanilat pana devine ca o spuma si se deschide la culoare.

Cand blatul este aproape gata, turnam crema, o nivelam uniform si dam din nou la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute, pana se intareste crema (ca o bezea). Dupa acest timp stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Apoi scoatem si lasam sa se raceasca complet.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste crema racita si dam la rece pana se intareste si glazura.

Cand portionam este bine sa folosim un cutit foarte bine ascutit si putin umezit in apa calduta.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura chinezoaica

Postat de rocsi_1612

Prajitura chinezoaica

Blatul:  Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)

Postat de ctlina

Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)

Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine.  Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2012, 09:31
prima sosita am si eu o bucatica?
la 23.03.2012, 09:34
arata bine
la 23.03.2012, 09:35
Draga Angy, cum sa nu ai, chiar si mai multe, sa ajunga pe tot weekendul
la 23.03.2012, 09:35
Multumesc Alinutza!
la 23.03.2012, 09:37
super ti-a iesit

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking