Ingrediente
- 200 g unt moale
- 250 g zahar (350 g in reteta mamei mele)
- 1 lingura ulei
- 6 oua
- 200 g nuca macinata
- 100 g faina
- 1 lingura de cacao amara
- aroma de vanilie o lingurita
- 2 bucatele de ciocolata
- sare
Mod de preparare
Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina.
Amestecati bine.
Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci.
Puneti compozitia obtinuta intr-o tava unsa (20/30 cm).
Dati 20 de minute in cuptorul incalzit la 180°C.
Bateti galbenusurile de ou cu zaharul ramas - 8 minute cu mixerul .
Scoateti prajitura din cuptor si varsati peste ea galbenusurile batute..
Dati din nou la cuptor timp de 15-20 minute.
Cand o scoateti din cuptor radeti deasupra ciocolata.
Taiati-o in portii cand este inca calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|