Ingrediente
Blatul:
- 240 gr napolitane cu ciocolata zdrobite
- 100 gr unt
Crema:
- 700 gr branza dulce
- 225 gr zahar
- 5 linguri cacao
- 3 oua mari
- 2 esente vanilie
- 300 gr napolitane de ciocolata zdrobite
- 250 gr smantana
Glazura:
- o ciocolata si un sfert neagra
- 3 linguri zahar
- 2 linguri unt
- 80 ml frisca lichida
Mod de preparare
Intr-un vas amestecam napolitanele zdrobite cu untul si apoi le presam ca blat, in forma de tort detasabila.
Dam la rece imediat.
Crema:
Zdrobim napolitanele.
Batem la mixer branza pana devine cremoasa( 1 min), apoi zaharul, adaugam napolitanele, ouale pe rand, vanilia si smantana.
Scoatem blatul din frigider si turnam crema.
Asezam forma pe tava de cuptor( va curge poate putin unt)
Dam la cuptor o ora la 180 grade( sau 55 min) .
Dam la rece inainte sa turnam glazura.
Glazura:
Punem pe foc frisca si untul dam fix un clocot si apoi turnam peste ciocolata bucatele. Lasam cinci minte si apoi amestecam bine. Lasam putin la rece si turnam peste tarta.
Aceasta tarta e ideala dupa o zi de tinut la rece...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cheesecake cu crema de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|