Chocolate Roll

Postat de Creatsa in Dulciuri
6 Feb 2013 | 3826 vizualizari
Chocolate Roll

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 80 g unt
  • 2 linguri nutella(80-100 g)
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu stafide si alune(sau simpla)+40 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • cateva visine din visinata/compot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma.

Se amesteca faina cu praful de cacao si se incorporeaza in compozitia de oua amestecand usor cu o lingura pentru a nu se lasa albusurile.

Se tapeteaza o tava (35/25 cm) cu folie si se coace blatul timp de 20 de min in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Blatul fierbinte se transfera pe un prosop umed si se ruleaza strans(eu am rulat blatul chiar in folia in care l-am copt)
Se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza untul spuma,se adauga treptat nutella si ciocolata topita cu frisca si racita in prealabil.La final se adauga romul.

Se desface cu grija blatul ,se umple cu crema si se ruleaza la loc.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa putin sa se racoreasca.Se imbraca rulada in ciocolata si se decoreaza dupa plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Roll" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chocolate roll

Postat de sasha

Chocolate roll

Separam galbenusurile de albus, batem albusurile  pana devine tare cu cele 4 linguri de zahar. Batem galbenusurile cu lingura de ulei, apoi turnam peste albusuri , apoi in ploaie turnam faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 06.02.2013, 17:13
la 06.02.2013, 17:14
plec sa-mi fac un ceai ca sa pot savura in tihna ciocolatosul
la 06.02.2013, 17:14
Super!
la 06.02.2013, 17:16
dar cum arata
la 06.02.2013, 17:19
buna rulada ai facut

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking