Fursecuri „felii de pepene”

Postat de simonacallas in Prajituri
5 Apr 2014 | 9952 vizualizari
Fursecuri „felii de pepene”

Copiilor le place pepenele roşu. E dulce, suculent şi uşor de mestecat. Singura problemă ar fi sâmburii, care trebuiesc înlăturaţi iar asta e o muncă sâcâitoare. Dacă, însă, am putea face cumva ca şi seminţele să fie comestibile, ar fi grozav :) Reţeta pe care o propun astăzi este una nu foarte complicată şi de mare efect, atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Ingrediente

  • 250 g unt (sau margarină) la temperatura camerei
  • 2 ouă mari
  • 250 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • cuişoare de ciocolată (chocolate chips)
  • colorant alimentar natural roşu şi verde

Mod de preparare

Mixăm untul cu zahărul timp de câteva minute, până când obţinem o cremă. Adaugăm ouăle pe rând, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie iar la final făina cernută cu praful de copt şi un praf de sare. Frământăm până când se încorporează toată făina şi obţinem un aluat de consistenţa plastilinei (dacă este necesar, se mai poate adăuga puţină făină). Luăm 1/4 din aluat şi punem deoparte. Porţia mare de aluat (cele 3/4 rămase) le colorăm în roşu (eu am folosit colorant gel şi a fost suficient să iau pe scobitoare şi să şterg scobitoarea de aluat) şi frământăm până când se omogenizează culoarea. Îi dăm aluatului forma de cilindru (cu diametru de circa 4 cm), îl înfăşurăm în folie alimentară şi îl punem la frigider circa o oră.

 Porţia mică de aluat (acel 1/4 pus deoparte) o împărţim în două: jumătate rămâne albă, cealaltă jumătate o colorăm în verde. Ambele le înfăşurăm în folie şi le punem la frigider, tot pentru o oră.

 Scoatem aluatul alb şi îl întindem pe masa de lucru, în formă dreptunghiulară, în aşa fel încât să îmbrace complet cilindrul de aluat roşu. Apoi rulăm cilindrul roşu peste foaia de aluat albă şi înfăşurăm strâns. La exterior vom înfăşura aluatul verde, în acelaşi fel.

 Cilindrul rezultat îl înfăşurăm din nou în folie alimentară şi îl punem la frigider pentru circa 2 ore, până când devine ferm (eu, din lipsă de timp, l-am pus la congelator pentru 15 minute).

 Din cilindru tăiem felii subţiri (de 5-6 mm) şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Infigem în fiecare felie câteva cuişoare din ciocolată şi dăm tava la cuptor pentru circa 20 minute. Imediat după ce scoatem tava din cuptor, cât fursecurile sunt calde, tăiem fiecare felie în jumătăţi. 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri „felii de pepene”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu prune

Postat de Mokuska

Tarta cu prune

Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale.  Am...

Citeste continuarea

Prajitura cu morcovi

Postat de caroline

Prajitura cu morcovi

Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici. Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam. La urma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 10:13
vaiii ce minunatiii, bravoo!
la 05.04.2014, 10:55
mereu ne surprinzi
la 05.04.2014, 11:25
cat de frumoase sunt
la 05.04.2014, 11:26
Cat sunt de frumoase
la 05.04.2014, 11:43

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking