Choix à la creme

Postat de corina241 in Prajituri
26 Noi 2010 | 12035 vizualizari
Choix à la creme

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 cana de faina
  • 1 cana de apa
  • budinca de vanilie 
  • 4 linguri de zahar
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • frisca lichida
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede pana se desprinde de pe vas;Se ia de pe foc si se pun ouale rand pe rand amestecand repede dupa fiecare.

Intr-o tava tavetata cu hartie de copt,cu ajutorul unui sprit punem compozitia formand mici gramajoare si dam la cuptor pentru 35 min la foc potrivit.

Cand s-au racit le taiem in 2 si umplem cu budinca de vanilie si frisca lichida mixata bine ,pana se intareste.

Budinca de vanilie se face conform intructiunilor de pe plic:continutul plicului il punem peste lapte amestecand bine pentru nu a face cocoloase si dam pe foc pana incepe sa se ingoase.Adaugam cele 4 linguri de zahar si amestecam pana se topeste.La sfarsit,dupa ce dam vasul jos de pe foc adaugam si zaharul vanilat.

Dupa ce umplem cojile cu crema si frisca,pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix à la creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Choux a la creme II

Postat de bitza

Choux a la creme II

1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se...

Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de nadina73

Choux a la creme

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 17:31
Yummi, vreau, vreau
la 26.11.2010, 17:50
bine ca-s printre primii
la 26.11.2010, 17:50
Preferatele mele!!!!! Ce frumoase sunt!
la 26.11.2010, 17:52
Adik un fel de eclere nu? Mie-mi plac eclerele deci 5
la 26.11.2010, 17:52
nu am ajuns prima dar cred k a mai ramas makr una

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking