Choix a la creme

Postat de dakris in Prajituri
26 Mar 2012 | 6657 vizualizari
Choix a la creme

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 100 g faina
  • 3 oua mari (4 mici)
  • Umplutura
  • 2 plicuri puddin gust vanilie (Dr. Oetker)
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca (Dr. Oetker)
  • 1,15 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Apa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se racoreasca.

Peste aluatul racorit  (poate fi si caldut) se pune un ou si se mizeaza pana ce acesta se incorporeaza, apoi se adauga al doilea ou mixand pana se incorporeaza si tot asa pana la ultimul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui posh modeland cu acesta 12 „gogosele” de cca 4 cm cu distanta intre ele de 3-4 cm. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc un pic. Se pastreaza in cuptor inca 10 min dupa ce focul a fost stins pentru a nu se lasa.

Frisca si puddingul se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se taie „gogoselele” astfel incat sa rezulte o baza mai mare si un capacel. Cu ajutorul posh-ului umplem golul interior si un strat peste marginea bazei cu pudding-ul racit si apoi ornam cu un strat de frisca. Apoi se aseaza capacelele si se presara zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Choix à la creme

Postat de corina241

Choix à la creme

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede...

Citeste continuarea

Choux a la creme II

Postat de bitza

Choux a la creme II

1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2012, 14:07
ce frumoase sunt! ador prajitura asta!
la 26.03.2012, 14:22
faine
la 26.03.2012, 14:28
Timea, e prima data cand o fac. Sotul meu a vazut o reteta in libertatea si mi-a sugerat sa fac...nu e 100% reteta de acolo, dar a iesit foarte buna asa
la 26.03.2012, 14:28
multumesc, sufletista!
la 26.03.2012, 14:49
super bune

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking