Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia in Dulciuri
23 Noi 2015 | 3156 vizualizari
Choux a la creme cu dulceata de zmeura

delicioase

Ingrediente

  • 250 ml apa plata
  • 18 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 600 ml lapte dulce
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/4 borcan dulceata de zmeura
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.

Apa se pune la fiert cu praful de sare.

Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare.

Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe rand ou dupa ou, mixam dupa fiecare pana obtinem un amestec omogen.

Punem amestecul in posh,apoi formam gramajoare de aluat cu spatiu suficient intre ele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute, nu deschidem deloc cuptorul in tot acest timp.

Dupa ce sunt coapte cojile le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam la racit.

Intre timp preparam budinca urmand instructiunile de pe ambalaj, singura diferenta fiind faptul ca peste praful de budinca adaugam si lingura de amidon si suplimentam laptele de la 500 la 600 ml.

Lasam budinca la racit, apoi taiem capacelele la coji.

Le umplem cu budinca, formam inele de frisca,in mijloc punem dulceata de zmeura si acoperim apoi dulceata cu cate un mot de frisca.

Peste moatele de frisca asezam capacelele si decoram cu ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de lapte.

Presaram zahar tos peste glazura si lasam 2 ore la rece inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

Postat de diaconta

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2015, 19:32
la 23.11.2015, 19:33
Delicioase!!
la 23.11.2015, 19:37
bune bune
la 23.11.2015, 19:37
Delicioase mai ales cu zmeura
la 23.11.2015, 19:43
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking