Ingrediente
- 150 ml apa
- 150 ml lapte gras( eu am folosit de vaca, de casa)
- 125 g margarina( reteta era cu unt)
- 130 g faina
- un praf de sare
- 4 lg zahar( retea prevedea 1,mie-mi place mai dulce)
- o vanilie
- 2 lg zahar pudra+ o lg-ita scortisoara pt pudrat
- ulei de floarea soarelui pt prajit
- 2 oua mari ( sau trei mai mici)
Mod de preparare
Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot.
Se ia de pe foc, se toarna toata faina odata si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase, o sa rezulte o compozitie omogena, legata.
Se amesteca in ea pana la racire, apoi se adauga pe rand, cate unul ouale, amestecandu-se dupa fiecare.
Se incinge uleiul in cratita, aluatul se trece intr-un posh ( eu nu am, asa ca am folosit o punga tare, la care i-am taiat un colt) si se toarna aluatul ca niste bastonase in ulei fierbinte.
Se prajesc la foc moderat spre iute...pe abele parti.
Se scot pe un prosop absorbant. sunt cam uleioase si asa raman.
Dupa ce se racesc se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|