Churros

Postat de madi_marin in Dulciuri
5 Apr 2014 | 9747 vizualizari
Churros

Reţeta e preluată de pe site-ul www.nainakitchen.blogspot.ro,,. Sunt foarte gustoase şi sunt şi aspectuoase. Se pot servi pudrate cu zahăr, aşa cum am făcut eu, sau cu sos de ciocolată.

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru servit

Mod de preparare

Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.

Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.

Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.

Se rumenesc până devin aurii.

Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Churros cu sos de ciocolata

Postat de comanligia

Churros cu sos de ciocolata

Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie...

Citeste continuarea

Churros

Postat de Constelatialeu

Churros

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 20:39
foarte interesant dar ce gust au? vad ca sunt fara zahar, asta este bine. ma incanta ca se fac repede favo
la 05.04.2014, 20:47
la 05.04.2014, 20:54
la 05.04.2014, 20:54
la 05.04.2014, 20:59
Tot vreau sa incerc si n-am reusit pana acum!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking