Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris in Sosuri
20 Sep 2015 | 6087 vizualizari
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/ Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Dovleac 600 g,
  • Roșii 4 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ghimbir decojit 2 cm,
  • Ardei roșu iute 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Oțet de vin alb 100 ml,
  • Zahăr brun 150 g,
  • Vin alb 10 ml,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Frunze de dafin 2 bucăți,
  • Baton de scorțișoară ½ bucată,
  • Sare iodată 1 lingură.

Mod de preparare

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am folosit robotul de bucătărie. Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește. Spor și poftă bună. 

P.S. L-am folosit pe Laurențiu-Ionel, ajutorul din dotare, adică Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceață, și-a făcut treaba din plin;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Postat de Bucataras

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Iata cum se prepara reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine...

Citeste continuarea

Sos pesto

Postat de Ina

Sos pesto

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 20:09
la 20.09.2015, 20:17
Hmm, dovleac, ceapă, usturoi, ghimbir, cuişoare, faină armonie. Aş încerca să văd ce gust are.
la 20.09.2015, 20:25
Bravo Cris! Eram curioasa de amestec....ma bucur ca ai folosit mirodenii, chutney fara mirodenii nu e chutney ma gandeam ca ai pus si ceva fructe...
la 20.09.2015, 20:25
Padre, când facem mâncare chinezească dăm strigare
la 20.09.2015, 20:28

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking