Chutney si Subji Ayurvedic

Postat de Catalinaflorea in Mancaruri de post
18 Mar 2015 | 4135 vizualizari
Chutney si Subji Ayurvedic

Chutney:sos indian din ardei si ceapa,foarte foarte bun si cremos. Subji Ayurvedic:se aseamana cu tocanita romaneasca,dar este cu mult mai aromat si delicios.

Ingrediente

  • Chutney:
  • 2 ardei rosii mari
  • 2 cepe mari
  • o bucata ghimbir proaspat
  • o frunza de dafin
  • 0,5 lingurita piper
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • Subji Ayurvedic:
  • 5 cartofi
  • 2 ardei rosii
  • o ceapa
  • 0,5 lingurita scortisoara
  • o lingurita seminte de chimion
  • 0 lingurita curry
  • o lingurita boia dulce
  • 6 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 2 cani de apa(500 ml)
  • o felie potrivita fenicul

Mod de preparare

Subji Ayurvedic:

Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine sticloasa.apoi adaugati ardeii rosii tocati cuburi potrivite.Lasati ardeii sa se inmoaie cam 5 minute cu capacul deasupra.Dupa adaugati cartofii taiati cubulete,curry-ul,boiaua dulce,feniculul,sarea si amestecati bine.Dupa 5 minute adaugati apa,puneti capacul si lasati la fiert circa 20 minute cu capacul pus,dupa inca 10 minte fara capac.Daca vi se pare ca este prea multa apa si cartofii se sfarma o puteti scoate cu un polonic.Luati de pe foc si puneti o mana de patrunjel tocat.

Chutney:

Tocati cuburi ardeii,tocati marunt ceapa si ghimbirul.Incingeti o tigaie cu ulei si adaugati frunza de dafin,apoi adaugati ghimbirul si sotati cateva secunde apoi adaugati ceapa.Tineti pe foc circa 5 minute apoi adaugati ardeiul puneti capacul si lasati la facut cam 15 minute.Ardeii nu trebuie sa fie foarte foarte moi.Luati de pe foc si adaugati sarea,piperul si patrunjelul tocat.Turnati compozitia in robot pana devine o pasta lichida.

A  fost cu adevarat ceva foarte foarte bun si aromat.Cu siguranta noi vom mai face.

Am servit cu paine indiana chapati cu ceapa si ardei iute. 

Pentru paine aveti nevoie de 6 linguri cu varf de faina integrala,o ceapa mare,1 ardei iute fara seminte sau peperoncino,sare,1 lingura ulei de masline si apa calduta.Amestecati bine,impatiti 8 bile si le rulati ca turtele,foarte foarte subtiri.Le coaceti in tigaia incinsa si dupa ce le scoateti le ungeti cu unt sau ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney si Subji Ayurvedic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hachis parmentier de post

Postat de Sylvia

Hachis parmentier de post

Reteta este extrem de simpla, se face o mancare de legume aromata si cremoasa care se pune ca baza intr-un vas ce poate merge in cuptor, se acopera cu un piuré de cartofi cremos si aerat si...

Citeste continuarea

Spaghete fara gluten cu legume

Postat de timea

Spaghete fara gluten cu legume

Pastele le punem la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa ce s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un wok incins in care am pus putin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2015, 18:20
Interesant
la 18.03.2015, 18:25
La chestii din astea inbarligate nu ma bag...
la 18.03.2015, 18:27
Asta am zis eu la inceput ) dar merita,e buuunnn rau
la 18.03.2015, 18:39
Eu sunt mai conservatoare si mofturoasa...
la 18.03.2015, 18:46
Interesant

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking