Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )

Postat de Iulia22 in Dulciuri
28 Apr 2013 | 7360 vizualizari
Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )

Este o reteta tipic Italiana,foarte usoara de preparat iar produsul final este exceptional!! Si vestea buna este ca e de post si pote fi consumata in aceata perioada :)

Ingrediente

  • un praf de sare,
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui ,
  • 1 pahar de vin rosu ori alb,
  • 1 pahar de zahar,
  • faina cat cuprinde,
  • 3 linguri de seminte de anason ori de fenicul (dupa preferinte),
  • jumatate pahar de zahar pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta pana nu se mai prinde de degete si de peretii lighenasului.Se acopera cu un prosop si  se lasa la odihnit 30 de minute.

In timpul acesta se da drumul la cuptor la 180 de grade si se tapeteaza tava mare de la cuptor cu hartie de copt.Jumatatea de cana de zahar se pune intr-o farfurie intinsa.

Dupa ce s-a odihnit aluatul,se ia cate o biluta si se formeaza covrigei care se inmoaie cu partea externa(cea care va fi pusa in sus pe tava)in zahar.Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Dupa ce s-au copt se scot pe un prosop curat si se lasa la racit.Daca vor fi depozitate intr-un recipient inchis ermetic se pot pastra mai mult timp.

Este important sa folositi ca masura acelasi pahar.Eu am folosit un pahar putin mai mare si mi-au iesit trei tavi de covrigei.

Sunt foarte buni alaturi de un pahar de vin rosu !!! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheescake cu portocale

Postat de Ela68

Cheescake cu portocale

 1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se...

Citeste continuarea

Desert salam Molotov

Postat de Constelatialeu

Desert salam Molotov

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2013, 20:57
sa propuneti asta la meniul zilei sa-l pot alege ca are vin
)
faini
la 28.04.2013, 20:58
Bun venit, Iulia!
la 28.04.2013, 21:00
Bine ai venit ..Am inteles Gaby
la 28.04.2013, 21:26
bun veniitt!! imi plac tare mult covrigeii tai eu imi cumpar din comert covrigei cu vin, dar ii voi testa si eu acasa
la 28.04.2013, 22:06

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking