Ingrediente
- 10 ciocănele de pui
- 4-5 căței de usturoi
- 1 roșie
- 200 ml de vin alb, de calitate
- 100 ml de apă
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- condimente pentru pui
- cimbru
- oregano
- 2-3 crenguțe de cimbru uscat
- Pentru garnitură:
- piure de cartofi cu unt și smântână grasă
- 1-2 fire de pătrunjel verde
Mod de preparare
Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare.
Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază.
Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei, cimbru, oregano și condimente pentru pui. Se întercalează feliile de roșii, între ciocănele și se adaugă feliuțele de usturoi.
Se adaugă lichidele: vinul, apa și uleiul de floarea soarelui, se pun crenguțele de cimbru și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.
Din când în când, se stropesc ciocănelele cu sosul din tavă, pentru a nu se usca și se întorc pe partea cealaltă.
Când ciocănelele s-au rumenit ușor și a mai rămas puțin sos în tavă se scot din cuptor și se servesc cu piure de cartofi cremos, pregătit între timp. Se poate decora farfuria cu frunze proaspete de pătrunjel, felii de roșii din tavă și cu 1-2 linguri de sos.
Partea inferioară a ciocănelelor poate fi învelită în staniol, pentru igienă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|