Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

Postat de RODIMUR in Pui
6 Mai 2020 | 7356 vizualizari
Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

Rețeta Mirelei, de pulpe cu cartofi la cuptor, mi-a făcut poftă de o mâncare tradițională deja, foarte bună și plăcută oricui, cu piure de cartofi cremos. Eu prefer partea inferioară a pulpelor, pentru că mi se pare mai gustoasă, deși are mai puțină carne. Preparate astfel, cu vin și usturoi la cuptor, ciocănelele sunt mai fragede, mai gustoase, mai plăcute. Eu nu le rumenesc prea tare, le las cu puțin sos, ca să fie moi și plăcute. Mi se pare că pulpele prea rumenite sunt cam uscate, de parcă s-ar transforma în câlți. Dar fiecare gătește așa cum îi place... Așa că dacă vă plac pulpele mai uscate, nu aveți decât să le țineți mai mult în cuptor.

Ingrediente

  • 10 ciocănele de pui
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 200 ml de vin alb, de calitate
  • 100 ml de apă
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • condimente pentru pui
  • cimbru
  • oregano
  • 2-3 crenguțe de cimbru uscat
  • Pentru garnitură:
  • piure de cartofi cu unt și smântână grasă
  • 1-2 fire de pătrunjel verde

Mod de preparare

Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare.

Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază.

Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei, cimbru, oregano și condimente pentru pui. Se întercalează feliile de roșii, între ciocănele și se adaugă feliuțele de usturoi.

Se adaugă lichidele: vinul, apa și uleiul de floarea soarelui, se pun crenguțele de cimbru și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Din când în când, se stropesc ciocănelele cu sosul din tavă, pentru a nu se usca și se întorc pe partea cealaltă.

Când ciocănelele s-au rumenit ușor și a mai rămas puțin sos în tavă se scot din cuptor și se servesc cu piure de cartofi cremos, pregătit între timp. Se poate decora farfuria cu frunze proaspete de pătrunjel, felii de roșii din tavă și cu 1-2 linguri de sos. 

Partea inferioară a ciocănelelor poate fi învelită în staniol, pentru igienă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocănele de pui a la Padre

Postat de panacris

Ciocănele de pui a la Padre

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...

Citeste continuarea

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2020, 13:59
Adauga comentariu... vin la masa
la 06.05.2020, 14:00
Vino repede, Daliana, că mai avem...! Abia ieri le-am făcut...
la 06.05.2020, 14:06
te salut draga mea. Pofta mare sa aveti
la 06.05.2020, 14:22
la 06.05.2020, 14:32
Mulțumesc frumos, Daliana!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking